Alingsås station. Alingsås station 2019-11-13

Alingsås station

alingsås station

Tåget inväntar avgång 21,33 Alingsås stationsbyggnad ritades av och är belägen strax utanför den historiska stadskärnan i Alingsås. Byggnadsmaterial gick förlorat och föranledde allt tätare inspektioner från den centrala byggnadsledningen, vilket till slut fick entreprenören att överge bygget och spårlöst försvinna. Den gamla stationsbyggnaden, som färdigställdes under 1858, inhyser idag vänthall, resebyrå, pressbyrå, pizzeria och ett gatukök. För trafiken investerade man i sedermera ombyggda till. Alingsås kommun 375 år ; Åren 1970-1994.

Next

Alingsås station

alingsås station

Det sidospår som i dag används som vändspår för pendeltåg, kommer att användas som uppställningsspår. Vändspåren ska använda två av de spår som idag används av passerande tåg, dock med en breddad plattform, och en plattform för tåg som passerar men ska stanna byggs på södra sidan. För att öka kapaciteten på Västra stambanan kommer två nya vändspår för pendeltåg byggas på Alingsås station. Stationsbyggnaden var således bara färdigställd till två tredjedelar när trafikstarten skedde på sträckan och den 16 december 1857, och det tog ännu någon tid innan huset blev färdigt. Hans borgensmän var inte heller mycket att ha, då de var försatta i konkurs och utan tillgångar.

Next

Alingsås station

alingsås station

Ritningarna för Alingsås stationshus återanvändes i byggandet av stationshuset i. På de genomgående spåren utanför stannar fjärrtåg och regionaltåg. Alingsås station Stationsinformation Ort Alingsås Öppnade Trafikeras av , , , Ägare Arkitekt Trafiktyp , , fjärrtåg Kapacitet Antal spår 5 4 vid plattform Förbindelser Övriga trafikslag , Anslutande linjer Föregående station Läge Avstånd från Stockholm C 412 km Höjdläge 62 Koordinater A Alingsås station är en längs med fjärrtåg, regionaltåg och lokaltåg i centrala. Byggstart var i september 2017 och det planeras klart i oktober 2019. Detta medför att pendeltåg inte behöver korsa motriktad trafik vid ankomst eller avgång, så att motriktade tåg inte ska behöva vänta på varandra. Men till skillnad från där medförde dock det slarviga uppförandet i Alingsås att fasaden kläddes med puts. Samma år påbörjades spårsanering, bygge av gångtunnel under banområdet och i och med detta så lades godshanteringen ned 1991.

Next

Alingsås station

alingsås station

Lokaltågen angör närbelägna Alingsåsterminalen på ett sidospår och byggnaden fungerar i övrigt som med busstrafik. Detta innebär att pendeltågstrafiken flyttar från Alingsåsterminalen, och att pendeltågen endast nås via en gångtunnel. Elektrifieringen var färdig genom Alingsås den 10 maj 1926, fem dagar senare gick det första eldragna tåget till Stockholm. Det får också plats två pendeltåg, vilket gör att de kan stanna längre tid här och kortare tid i Göteborg som har brist på spår. Dubbelspårsutbyggnaden från Göteborg var färdigställd den 11 december 1916, medan det dröjde till 15 februari 1954 innan dubbelspåret norr från stationen stod färdigt till vid som en av de sista etapperna i dubbelspårsutbyggnaden av hela Västra Stambanan. . För uppförandet anlitades en lokal entreprenör samtidigt med byggandet av järnvägen.

Next

Alingsås station

alingsås station

Men valet av byggmästare blev olyckligt, då han visade sig vara oredlig. . . . . .

Next

Alingsås station

alingsås station

. . . . . .

Next

Alingsås station

alingsås station

. . . . . . .

Next

Alingsås station

alingsås station

. . . . . .

Next

Alingsås station

alingsås station

. . . . . . .

Next