Hailuoto silta. Tie jatkuu silmänkantamattomiin 2019-11-14

Hailuodon loma

hailuoto silta

Raippaluodon silta Replotbron on , joka yhdistää saaren mantereeseen kunnassa. Molemmat käynnin puoliset yöt ryypätään nykyistä useammin Oulun kapakoissa ja hotelleissa. Seuraavat vuorot vois ajaa: 5-8, 12-13 vuoro 16-19 vuorot ja 24-1 vuoro. Oulunsalossa pääset aistimaan tunnelmaa kun ollaan kiinteän yhteyden päässä Oulusta. Lauttayhteyden taloudellisuus ei täytä sille asetettuja tavoitteita ja sen vuosittaiset käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat noin 5,8 miljoonaa euroa.

Next

Rantasumppu

hailuoto silta

Helpoin tapa olisi kysyä suoraan lossirannan pubin pitäjiltä - heillä on autot laskettu aina 70 luvulta lähtien - mutta totuus olisi hirveä kuulla, kun kävijöitä ei ole miksikään muutamaa kesä lähtöä lukuunottamatta - ja laskussa on liikenne määrät. Ensinnäkin pengertie tekee Hailuodosta yhtä tavallisen syrjäkylän kuin mistä tahansa Pohjois-Pohjanmaan kylästä, jossa pääsee nopeasti omalla autolla Ouluun töihin ja kauppa-asioille. Lauttayhteyden jatkaminen edellyttää lähivuosina ratkaisuja muun muassa lauttakaluston uusimisesta. Ympäristövaikutusten arviointi ei ota kantaa toteutuskustannuksiin. Siltojen alle tuleviin välitukiin haetaan vielä sopivaa muotoa, tarkoitus on saada niistä siron näköisiä. Molemmat käynnin puoliset yöt ryypätään nykyistä useammin Oulun kapakoissa ja hotelleissa.

Next

Hailuodon silta, typeryyden ylistys Sipilä

hailuoto silta

Aivan liian kauan on haihattelijaromantikkoluonnonsuojelijoiden joukko saanut estää kehitystä. Ajatelkaa vain se on tie. Sen sanotaan olevan kallis toteuttamismuoto, koska yksityissektorin toimijoiden tulee maksaa voittoa omistajilleen ja niiden lainarahoitus tulee aina kalliimmaksi kuin valtion. Se vielä tuhannenkin vuoden päästä, kun suurimmaksi osaksi merenpohja jo noussut veden pintaa korkeammalle, mitä nyt on. Hailuodon lauttayhteyden kustannukset ovat kuusi miljoonaa vuodessa. Toiseksi pisin on sijaitseva , jolla on pituutta 924 metriä. Silta ei tarvita ja lossi vuoroja pitäisi karsia loka - huhtikuun ajalle.

Next

Tie jatkuu silmänkantamattomiin

hailuoto silta

Oulun seutukin kaipaa laajennusta, yksi suunta tuo. Lue lisää Kylläpä on taas hauskaa lukea näitä humoristisia kommentteja, joka asian asiantuntijoilta. Päivä turisteille jotka tuovat omat eväät ja yhden yön turisteille jotka tuo oman asuntovaunun + eväät rakennetaan miljardien eurojen silta. Kello on lahjomaton, kuin Eliot Ness. Kiinteä yhteys rakennetaan nykyisen lauttaväylän pohjoispuolelle. Eihän tuota siltarahaa muuten olisi myönnettykään, jos taustalla ei olisi herroilla vallata koko Hailuoto.

Next

Hailuodon loma

hailuoto silta

Mikä kelpaa toiselle ei kelpaa taas toiselle, meitä kun on niin montaa sorttia ihmisiä, Onneksi. Miksei se kaveri tullut laskemaan elo-kesäkuun välille? Raippaluodon silta on reilun kilometrin mittainen ennätyssilta Etsitkö kotimaanmatkoillasi hauskaa nippelitietoa kohteista? Mikään asia ei voi kehittyä elämässä. Hailuodon silta avataan liikenteelle arviolta vuonna 2023. Ainakin me vaimoni kanssa pidettiin paikasta. Lauttayhteyden jatkaminen edellyttää lähivuosina ratkaisuja muun muassa lauttakaluston uusimisesta.

Next

Tälle rannalle: Hailuodon silta

hailuoto silta

Ikäänkuin sopassa olisi vain yksi osapuoli, minä. Milloin tiskirätti oli väärin laitettu kuivumaan, milloin roskapussi olisi pitänyt viedä aamulla eikä vasta iltapäivällä, jne. Ihan siellä kärkipäässä se on. Ei kannata nykyset vesistönsuojelu lait ei sitä salli eivätkä vesiemme tilasta välittävät karavaanarit kuten minä,tulisi käymään siellä ollenkaan Maailmassa on 1,5miljardia ihmistä vailla kunnollista vettä. Kyllä se lossi aika on ohi, kuten moni muukin hevosaika, jolla kuljettiin. .

Next

Teillä ja turuilla: Hailuodon silta

hailuoto silta

. On selvää, että kilometrien pengertie ja korkealle kohoavat sillat muuttavat alueen maisemakuvaa. Huoltotilat ovat tosiaan vanhahkot mutta meille ne kelpasivat hyvin. Sitä paitti ton sillan tai bengerie, oli mikä oli, vuosikustannukset on kovat kans - ei se mikkää ilimanen ole. Jäätie talvisin antaa siitä osviittaa. Petteri Orpon mukaan hanke katetaan lautoista jäävillä säästöillä.

Next

Rantasumppu

hailuoto silta

Ota yhteyttä ja varataan teille viihtyisä loma! Muistaakseni hänellä oli siihen ulkomaalainen hollantilainen? Itse kävin tänä kesänäkin, ja kyllä oikean maantien kaipuu oli suuri sinne. Meidän perhe taitaa viihtyä ens kesänäkin Hailuodossa. Osalle maksuton lauttayhteys on toki ollut nähtävyys itsessään. Kunnanjohtajakin näkyy sanomalehti Kalevan mukaan olevan heittämässä pyyhkeen kehään ja siirtymässä Pyhäjoen kunnanjohtajaksi. Uudelle tieyhteydelle tulee yksi pysäköintialue ja keinosaari. Asukkaiden matka Ouluun nopeutuu huomattavasti. Myös liikenneministeri Anne Berner kesk totesi Twitterissä, että Hailuodon silta on käynnistyvien hankkeiden listalla.

Next