Lage smør. Evas kjøkken: Deilige sunnmørslefser 2019-11-13

Hjemmelaget mandelsmør • Green Bonanza

Lage smør

Så nå var det på høy tid jeg debuterte som wienerbrød-baker. Mannen min som hadde vore på makrellfiske natta før, smilte nærast frå øyre til øyre, då han stod opp i 1400 tida og kom ned på kjøkenet til nysteikte, gode tjukklefser! Men smør inneholder så mye fett at det er mer sannynslig at det harskner før det blir dårlig grunnet bakterievekst. Tante bakar til stødt og stadighet og i somar hadde ho blandt anna nokre av barnebarna i lære, då dei bakte lefser ute på terrassen. I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Ønsker du usaltet smør, er du nå ferdig, men mange vil foretrekke å tilsette salt og eventuelt krydder eller urter for å gi smøret mer smak. Prøv å hold fingrene sammen når du klemmer, hvis ikke faller det bare masse små klumper rundt i vannet.

Next

Glad i mat: Tjukklefser

Lage smør

Jeg hører gjerne fra deg hvordan det går - lykke til :- Monas Kjøkkenskriverier Hei! Tilsettes olje, kalles produktet margarin. Det der er tilbage i sigten er smør. Smaken kan også varieres med å tilsette noen deler rømme eller kun bruke rømme. Den kan brukes i andre oppskrifter. Jeg lagde noen porsjons-wienerbrød, og noen wienerstenger som ble kuttet i passe stykker etter steking.

Next

Glad i mat: Tjukklefser

Lage smør

Dette er en av dem. Hvis du kjøper hirseflak må disse bløtlegges i 12 timer for bruk. Hæld smørret og den tynde hvide væske ud i sigten. Bruker du ren kremfløte kan du regne med at smøret holder ca 3 uker, lager du på rømme, eller en blanding med rømme skal det holde seg fint i 4 ukers tid. Hvis du noen gang har fulgt et pasture-melke gjennom årstider, vil du sannsynligvis merke en forskjell i produktet: Smør er blekere i farge og mindre rik i vintermånedene, når kyrene spiser høy blant annet tørket gress. Ha smørklumpen over i en ren bolle med kaldt vann.

Next

Cathrines matblogg: Regnbuekake

Lage smør

I følge Margit Vea som har vært en forkjemper for hjemmelaget barnemat er det også ok å bruke litt smør eller olje. Litt tidkrevende, men du verden så moro! Det enklest er å tilsette ingredienser når smøret er romtemperert, samtidig som du knar inn saltet. Kansje finne ut om baking er din ting eller kansje holde deg til ferdig laga mat :P. Du kan helt fint lage nøttesmør av rå nøtter, men jeg liker å riste dem litt i ovnen først, for å få den gode smaken nøtter får når de blir litt varmebehandlet. Ren, unadulterated, rik og kremaktig og fet, og fremfor alt, hjemmelaget smør.

Next

Monas Kjøkkenskriverier: Hjemmelagde wienerbrød

Lage smør

Så er det bare å helle ingrediensene i kjøkkenmaskina, skru på full guffe og vent — det tar ikke lang tid. Mesteparten av smøret som selges i Norge er laget på fløte. Lagde ny, men bunnene fikk akkurat samme konsistens som den første jeg lagde. Da nærmer du deg smør. Ha så på ekte lønnesirup, melis og fersk frukt. Med forklede og kjevle i handa trappa ho opp og eg kan lova deg at samtlige i huset verdsatte hennar selskap. Tilsett løkblandingen i eggene, bland sammen, og sett metallbollen oppå kasserollen mens du visper kontinuerlig.

Next

Monas Kjøkkenskriverier: Hjemmelaget bearnaise

Lage smør

Jeg går aldri tilbake til posevarianter, for å si det sånn… Det blir en vanesak, hva man er vant med. Det ville hjulpet om du skrev litt mer om hvorfor de ikke var i nærheten av vanlige wienerbrød, så kunne jeg forhåpentligvis gitt noen råd om hvorfor resultatet ble som det ble. Jeg var opptatt av å kamuflere kaken som hvit, så derfor pyntet jeg den ikke. Personlig er jeg veldig kresen på wienerbrød - og med hånden på hjertet; dette er blant de aller beste wienerbrød jeg har smakt, og andre som har smakt dem syntes også de ble nydelig gode. Hva er smør og kjernemelk? Denne deigen skal røres minst mulig. Pisk på medium-høy fart til fettet og kjernemelken er separert bilde 1. Vær påpasselig med varmen, og visp hele tiden så lenge du har den over vannbad, så går det sikkert bra neste gang! Hele familien koste seg og ville ha mer! Begynn med å legge en liten skje krem på fatet.

Next

Monas Kjøkkenskriverier: Hjemmelaget bearnaise

Lage smør

Vaskingen skal gjøre at så mye som mulig av kjernemelken blir presset ut av smøret. Jeg bruker Wilton sine pastafarger eller AmeriColor sine semiflytende farger. Definisjonen på smør er at det kun er laget av ett rent meieriprodukt. Du må også ha på smør, bondesmør som Kviteseidsmør er ekstra godt. Hirsemel og hirseflak finner man på helsekosten og koster ca. Ta det med en korn eller mer av salt Hvis du velger å ikke salte smør, vet du at det blir raskere. Du kan alltid legge til mer, men det er umulig å fikse et altfor saltt smør.

Next

Glad i mat: Tjukklefser

Lage smør

Med tanke på selve ingrediensene bør den kunne holde noen dager. Ho laga mat fra botnen av; alt heimalaga. Gode begynner-grøter er grøt av hirse, ris- eller maismel. Det ble lite søl, og bedre å elte smøret slik, syntes jeg… blirnok hjemmelaget smør til lutefisken i år! Ser også ut som det henger mindre krem igjen oppe rundt kanten i bollen når vispen går fortere. Og, om du er som meg som synes mat kan være magisk innimellom, så står du samtidig og ler litt for deg selv mens du ser at hele nøtter forvandles til smør på under ett minutt. Da kan du legge litt frukt eller lignende i nettet og babyen kan sutte på frukten uten å få i seg store biter som de kan sette fast i halsen. Du skyller bort resterende kjernemelk, og dette er viktig fordi Jo mer du skyller, desto lengre smør vil vare.

Next

Hjemmelaget mandelsmør • Green Bonanza

Lage smør

Hvis du eier en matvareprosessor, er det forfriskende enkelt. Se bilder av hele prosessen nederst i innlegget. Det er så glatt og rik, det rett ut av churn det smaker akkurat som iskrem. Matnett av silikon er det mest populære for tiden. Mengde: 200-500 gram se an blenderstørrelsen Arbeidstid: 15-60 minutter Det er helt sant! Gratulerer, du har laget smør! Ha smøret i plastfolie og rull det til en pølse. Steg for steg — hvis du trenger det Etter litt vil du se at mandelmassen begynner å klumpe seg.

Next