Norges 400 rikeste. Norges 400 rikeste 2019-11-14

Dette er Norges rikeste

norges 400 rikeste

For å vri litt på Karpe, så handler det om hvite menn som pusher 60. Petter Stordalen - 18,0 milliarder kroner10. Kapital anslår hans formue til 625 millioner kroner, noe som plasserer ham på 394. Kjell Inge Røkke: 20,4 milliarder kroner 17,2. Nærmest følger cruisereder Torstein Hagen, som har doblet sin formue fra 26,5 til 52 milliarder kroner. Kjell Inge Røkke - 17,2 milliarder kronerKilde: Kapital.

Next

10 på topp: Her er Norges rikeste

norges 400 rikeste

Han er den rikeste nordmannen noensinne, og er med sine 114 milliarder kroner nesten dobbelt så rik som nummer to på listen, Viking Cruises-eier Torstein Hagen. Begge døtrene sitter nå med 42 prosent av verdiene i familieselskapet. Begge søstrene står oppført med formue på 6,8 milliarder som er 1,1 milliarder lavere enn året før. Det vil si at verdier tilordnes basert på hvem som sitter på kontrollen — og ikke nødvendigvis aksjene — i en bedrift. Fredriksens eierandel i riggkjempen Seadrill, som for tiden er midt i en krevende restrukturering, utgjør ifølge bladet nå godt under én prosent av hans formue, mot en tredjedel for fire år siden.

Next

Rekordmange milliardærer i Norge

norges 400 rikeste

Verdien av aksjepostene i Marine Harvest og Norwegian Property utgjør for eksempel ca. Vi merker oss ellers at Helene Odfjell, som nyter godt av oppgangen i riggselskapet Odfjell Drilling. Foto: Ben Stevens Pa Photos Landets rikeste kvinner er: 1. Kanskje blir 2019 året hvor du må ha milliardformue for å være blant Norges 400 rikeste personer. Det var i 2011 at trønderen fikk overført nær samtlige aksjer fra farens selskap Kverva, noe som gjorde ham til Norges yngste milliardær. Vi har dessverre ikke noen fasit på dette, men du kan starte med å åpne en , eller ved å lese våre.

Next

Dette er Norges 10 rikeste

norges 400 rikeste

Han mener likevel at det har vært et dårlig år og peker på at formuen hans har vokst som følge av at dollaren har styrket seg, ifølge - Jeg tjener på dollarstyrkelsen, men vi er jo en dollarbusiness, og da er det ikke størrelsen på nettoverdiene målt i norske kroner som er avgjørende, har Fredriksen sagt til Finansavisen og TradeWinds. Ole Andreas Halvorsen: 24,7 milliarder kroner 26,4 9. Norges 400 rikeste kontrollerer i år verdier for 1. Marit Mohn Westlake 72 6,4 milliarder kroner 4. Han har dermed passert av søstrene Andresen, Katharina og Alexandra, som har arvet Ferd-milliarder etter sin far, som selv ligger på 14. Hun står ifølge Kapital stille på sine 2,6 milliarder kroner, noe som gir en 107.

Next

Her er Norges 1000 rikeste personer

norges 400 rikeste

Og da kan det være verdt å ta med at formuen til Amazon-gründeren Jeff Bezos er omtrent like stor som alle de norske superrike tilsammen. Med andre ord: Se noe andre ikke ser og ha gjennomføringskraft til å være stayer. Alexandra har tidligere uttalt at hun ikke har gjort noen ting for å bli ung milliardær. Rekkefølgen på Norges fem rikeste er uendret fra i fjor. Salmar-gründer Gustav Witzøe er den niende rikeste nordmannen med 29,8 milliarder kroner. Familieformuene på listen er norske etter vår definisjon, det vil si at de har en tilknytning til Norge eller norsk næringsliv. Ole Andreas Halvorsen 58 +6,3 milliarder kroner Disse har mistet mest siste år nedgang i formue : 1.

Next

Kapital, Finansavisen

norges 400 rikeste

Fredriksens formue har ifølge vokst med én milliard kroner fra i fjor. Kapital-redaktør Trygve Hegnar mener det er negativt med få kvinner: - Vår hypotese er at selskapene ville vært bedre tjent mer penger hvis antallet kvinnelige eiere hadde økt, skriver han på lederplass. Garmann er fremdeles Norges rikeste kvinne og ligger i år på 22 plass — én plass opp fra i fjor. Han er blitt 6,1 milliarder kroner rikere siden i fjor, tett fulgt av Odd Reitan, som har sett milliardformuen vokse med 6,0 milliarder kroner. Den første kvinnen på listen er Margaret B. Aksjer i Norwegian Air Shuttle og suksess for Bank Norwegian på børs Norwegian Finans Holding flytter verdiene med syvmilssteg, skriver Kapital.

Next

Dæhlie nykommer på listen over Norges 400 rikeste

norges 400 rikeste

Røkke hadde ifjor en solid nedtur, men har gjort et sterkt comeback på årets liste. Røkkes oppturI år kontrollerer de 100 rikeste på listen verdier for 733 milliarder kroner, opp 68 milliarder kroner fra 665 milliarder i fjor. Norske eiendomskonger tar innpå finanseliten, viser en oversikt over Norges 400 rikeste fra bladet. Odd Rema Reitan satset hardt på billigmatsegmentet, Petter A. Frederik gikk inn i Songa Offshore etter en milliardinnskytning som plasserte Perestroika-toppen som hovedeier. Noen av tilbudene i sammenligningene våre er fra tredjepartsannonsører som vi mottar en kompensasjon fra.

Next

Her er Norges 1000 rikeste personer

norges 400 rikeste

Kun én av dem sett verdiene falle det siste året. Stein Erik Hagen: 26,0 milliarder kroner 24,0 8. Kun én av dem sett verdiene falle det siste året. Arne Wilhelmsen: 27,4 milliarder kroner 19,0 6. Penger i dagens samfunn gir makt og frihet. Den suverent største vinneren i topp 10 er Arne Wilhelmsen.

Next

Dette er Norges 10 rikeste

norges 400 rikeste

På fjerde plass ligger tobakksarving Johan Henrik Andresen med en oppført formue på 27,2 milliarder kroner. Les også: Blant nykommerne på listen er den tidligere langrennsstjernen Bjørn Dæhlie 50. Han har ikke tjent penger på shipping og offshore på mange år, men formuen er likevel oppjustert fra 92 til 98 milliarder kroner. Foto: Faksimile Les også: De ti mest formuende eiendomsinvestorene i Norge er i rekkefølge disse, ifølge Kapital: Petter A. Den suverent største vinneren i topp 10 er Arne Wilhelmsen.

Next

Han er Norges rikeste mann

norges 400 rikeste

Norges 10 rikeste 2016-formue i parentes 1. Petter Varner 57 -2 milliarder kroner 4. Formuen til John Fredriksen, som har ligget øverst de siste 16 årene, øker med én milliard til nok en ny norsk rekord i rikdom på 114 milliarder kroner. Her kommer det fram hvem som tjener mest, hvem som har størst formue — og hvem av oss som betaler mest i skatt. Men rekkefølgen har endret seg noe.

Next